Nationale kadercertificatie

Ben jij die lasdeskundige professional die zich op een bewuste wijze wil onderscheiden op actuele kennis en vakmanschap? Wil jij op een optimale wijze presteren in je vak? 

Met een nationaal certificaat van vakbekwaamheid van het Nederlands Instituut voor Lastechniek voeg je waarde toe met aantoonbare, actuele vakbekwaamheid, beoordeeld door een onafhankelijke commissie van lasdeskundigen.

Certificaat van vakbekwaamheid

Niet alleen is het up-to-date houden van je kennis en vaardigheid nodig om je functie goed uit te voeren, ook is dit steeds vaker een vereiste vanuit opdrachtgever en regelgeving. Het is dus belangrijk om de kennis van je lasberoepsprofiel te waarborgen. Met een certificaat van vakbekwaamheid op zak laat je zien dat je voldoet aan de vakbekwaamheidseisen van een specifiek beroepsprofiel.

Het certificaat van vakbekwaamheid heeft een geldigheidsduur van drie jaar. Gedurende die drie jaar zorg je dat je je vakbekwaamheid actueel houdt. Natuurlijk ondersteunen wij je hier graag bij. Op basis van een puntensysteem wordt het certificaat van vakbekwaamheid na drie jaar door een onafhankelijke commissie van lasdeskundigen beoordeeld voor een eventuele verlenging van 3 jaar.

Hoe gaat het proces van certificeren in zijn werk?

Ieder certificatieschema heeft een reglement waarin de voorwaarden zijn vastgelegd waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor het certificaat

Je vult de aanvraagset in en stuurt deze naar ons op. Een onafhankelijke commissie van lasdeskindigen beoordeelt alle aanvragen die binnenkomen en geeft advies over het al dan niet toekennen van het certificaat

Bij een positieve beslissing ontvang je een certificaat met een geldigheid van drie jaar.

Certificaat aanvragen?

Ben je geïnteresseerd in je eigen certificaat van vakbekwaamheid?

European Welding Coordination Personnel level Basic (EWCP-B)

European Welding Coordination Personnel level Specific (EWCP-S) 

Download dan de Algemene aanvraagset en de certificatieovereenkomst

Wil je een certificaat aanvragen voor lasinspecteur, download dan deze aanvraagset.

Reglementen

Heb je al een certificaat en wil je deze verlengen en/of wil je weten aan welke eisen je moet voldoen?

Download dan hieronder het voor jou relevante reglement.

Reglement NIL Kadercertificering (EWCP-B en EWCP-S)

Reglement certificatie lasinspecteur (CCWI, CSWI, CWI)

Wil je meer informatie?

Neem dan contact met ons op via 088 0187000 of stuur een mail naar.
kadercertificatie@nil.nl