Internationale kadercertificatie IIW-EWF

Ben jij die lasdeskundige professional die zich op een bewuste wijze wil onderscheiden op actuele kennis en vakmanschap? Wil jij op een optimale wijze presteren in je vak?
Met een internationaal certificaat van vakbekwaamheid van het International Institute of Welding (IIW) en de European Welding Federation (EWF) voeg je waarde toe met aantoonbare, actuele vakbekwaamheid, beoordeeld door een onafhankelijke commissie van lasdeskundigen.

Certificaat van vakbekwaamheid

Niet alleen is het up-to-date houden van je kennis en vaardigheid nodig om je functie goed uit te voeren, ook is dit steeds vaker een vereiste vanuit opdrachtgevers en regelgeving. Het is dus belangrijk om de kennis van je lasberoepsprofiel te waarborgen. Met het certificaat van vakbekwaamheid van het IIW en EWF laat je zien dat je voldoet aan de actuele vakbekwaamheidseisen voor lastechnici en specifiek lascoördinatoren volgens de ISO 14731.

Het certificaat van vakbekwaamheid van het IIW en EWF wordt erkend in meer dan 52 landen en heeft een geldigheidsduur van drie jaar. Gedurende die drie jaar zorg je dat je je vakbekwaamheid actueel houdt. Je krijgt hiervoor toegang in het NIL kaderportaal waarin je in je eigen, digitale omgeving je kennisonderhoud kan bijhouden. Dit gebeurt op basis van een puntensysteem. Op basis van een puntensysteem wordt het certificaat van vakbekwaamheid na drie jaar door een onafhankelijke commissie van lasdeskundigen beoordeeld voor een eventuele verlenging van 3 jaar.

Voor aanvullende informatie download de flyer.

Hoe gaat het proces van certificeren in zijn werk?

Ieder certificatieschema heeft een reglement waarin de voorwaarden zijn vastgelegd waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor het certificaat

Je vult de aanvraagset in en stuurt deze naar ons op. Een onafhankelijke commissie van lasdeskundigen beoordeelt alle aanvragen die binnenkomen en geeft advies over het al dan niet toekennen van het certificaat

Bij een positieve beslissing ontvang je een certificaat met een geldigheid van drie jaar.

Voor een gedetailleerd overzicht download het stappenplan

Certificaat aanvragen?

Ben je geïnteresseerd in je eigen certificaat van vakbekwaamheid?

Certified International/European Welding Engineer (CIWE / CEWE)

Certified International/European Welding Technologist (CIWT / CEWT)

Certified International/European Welding Specialist (CIWS / CEWS)

Certified International/European Welding Practitioner (CIWP / CEWP)

Download dan de Algemene aanvraagset.

Voor toelichting op het invullen van de aanvraagset, bekijk hier de invulinstructie

Reglementen

Heb je al een certificaat en wil je deze verlengen en/of wil je weten aan welke eisen je moet voldoen?

Download dan hieronder het voor jou relevante reglement.

Reglement IIW-EWF Kadercertificering (IWE, IWT, IWS, IWP)

Wil je meer informatie?

Neem dan contact met ons op via 088 0187000 of stuur een mail naar.
kadercertificatie@nil.nl