International Welding Technologist (IWT)

De opleiding tot International Welding Technologist is bedoeld voor lascoördinatoren die verantwoordelijk zijn voor lastechnische zaken als voorbereiding, lasprocessen en kwaliteit en werken als of willen doorgroeien naar de functie van lascoördinator volgens de EN-ISO 14731 norm.

› Lees verder
Tijdens de opleiding ga je aan de slag met normen en regelgeving zoals EN 1090, de NEN-EN-ISO 3834 en EN-ISO 14731. Je verdiept je onder andere in lasprocessen, apparatuur, materialen, constructies, fabricage en toepassingen. Maar ook onderwerpen als bedrijfseconomische facetten in het productieproces komen aan bod. De opleiding is onderverdeeld in vier modules en bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte.

Toelatingseisen

  • Diploma van een MTS- of HTS-opleiding in een technische richting.
  • Diploma van een technische of aan techniek gerelateerde MBO4 opleiding.
  • Diploma van de NIL schakelcursus sMLT en minimaal 2 jaar werkervaring in de lasbranche. In dit geval moet je een CV overleggen met relevante werkervaring en opleidingen.

Inhoud opleiding

Meer informatie over de verschillende modules vind je hieronder. De opleider van jouw keuze kan je uitgebreide informatie geven.

Module I

Processen en Apparatuur

Module II

Materialen en hun gedrag bij het lassen

Module III

Constructies en Ontwerp

Module IV

Fabricage en toepassingen

Lastoevoegmaterialen catalogus

Kosten & Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de opleiding bij de erkende opleider van jouw keuze.

Klik op de link voor de Tarieven Kaderopleidingen 2023-2024.

Inhoud opleiding

De examens worden opgesteld en afgenomen door het NIL. Iedere module wordt met een examen afgesloten volgens de voorschriften die zijn vastgesteld door International Institute of Welding (IIW) en een verklaring van de school voor het praktijkgedeelte. Na het positief afsluiten van de vier modules en het praktijkgedeelte ontvang je het internationale diploma ‘International Welding Technologist’. Op basis van dit diploma kun je een aanvraag voor het NIL-certificaat Middelbaar Lastechnicus indienen.