Thermisch Spuiten

Thermisch spuiten is een vrij specifiek productieproces waar hoge kwaliteitseisen aan worden gesteld. De vereiste kwaliteit kan alleen worden gewaarborgd als medewerkers uitgebreide ervaring en kennis hebben over hoe ze dit proces kunnen toepassen in de praktijk.

› Lees verder

Deze kennis kan niet worden geleerd in het reguliere technische onderwijs. De opleiding Thermisch spuiten is daarom bedoeld om de kwaliteit binnen dit vakgebied te verhogen en te zorgen dat je als medewerker alles weet van de bijbehorende regelgeving op het gebied van gezondheid, veiligheid en productaansprakelijkheid. De opleiding is onderverdeeld in een aantal modules en bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte.

Toelatingseisen

Diploma van een LTS of vmbo BBL-opleiding of een EQF Level 1 opleidingsniveau in een technische richting én minimaal drie jaar werkervaring als thermisch spuiter. Uitgebreidere informatie over de toelatingseisen vind je bij de opleider.

  Inhoud opleiding

  Meer informatie over de verschillende modules vind je hier. Uitgebreide vind je bij de opleider.

   Kosten & aanmelden

   Je kunt je aanmelden voor de opleiding bij de erkende opleider van jouw keuze.

   Klik op de link voor de Tarieven Kaderopleidingen 2022 – 2023.

    Examen

    De examens worden opgesteld en afgenomen door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). Het theorie- en praktijkexamen worden afgenomen en getoetst volgens de DIN EN ISO 14918 norm.