Nederlands Instituut voor Lastechniek organiseert nieuwe editie Laswedstrijden

Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) organiseert in 2024 vijf regionale laswedstrijden en daarna een landelijke finale.

De vijf regionale, op zichzelf staande, laswedstrijden worden georganiseerd bij het Techniek College Rotterdam, het Noorderpoort in Groningen, Tetrix Techniekopleidingen Zaandam,  Vakopleiding Techniek in Cuijk en VDL Lasindustrie in Eindhoven. Door de regionale opzet zijn de laswedstrijden beter bereikbaar en krijgen de laswedstrijd een meer lokaal karakter.

Aanstormende talenten kunnen op dit podium hun vakmanschap en passie voor het lasvak laten zien. Met deze laswedstrijden wil het NIL jongeren enthousiast maken voor een baan in de lastechniek én de lastechniek in het algemeen promoten. Daarmee draagt het NIL tevens bij aan een nieuwe instroom van lastalent in het bedrijfsleven. Immers, zonder technische vakmensen geen of minder productie. De laswedstrijden vinden plaats op de volgende data en locaties:

  • Regio Noord & Noord-Oost: donderdag 15 februari bij het Noorderpoort in Groningen
  • Regio Noord-West en Midden Nederland: vrijdag 16 februari bij Tetrix Techniekopleidingen in Zaandam;
  • Regio Oost en Midden Nederland: woensdag 21 februari bij Vakopleiding Techniek in Cuijk;
  • Regio Zuid: dinsdag 27 februari bij VDL Lasindustrie in Eindhoven;
  • Regio Zuid-West en Zeeland: maandag 4 maart bij Techniek College Rotterdam (RDM-Campus).

Regionale opzet
Iedere regionale laswedstrijd wordt een op zichzelf staand spektakel. In samenwerking met lokale scholen, bedrijven uit de omgeving en uiteraard de deelnemers wordt iedere regionale laswedstrijd een op zichzelf staand spektakel. Hierbij kunnen de deelnemers hun NIL niveau 1 diploma behalen – op de wedstrijddag voor de praktijk en de theorie wordt op een later moment getoetst.

Landelijke finale
Op 12 maart vindt de landelijke finale plaats bij SMEOT in Hengelo. Daar wordt beslist wie zich vanuit  de regionale laswedstrijden de beste jonge TIG en MAG-lasser van Nederland mag noemen.

Sponsoren
De Laswedstrijden worden mede mogelijk gemaakt door de volgende bedrijven, scholen en organisaties: Empatec, Certilas, Lastotaal, Valk Welding, Lascon, Van Beek Transportschroeven Drunen, Kuilnicos, Lorch, Leenstra Drachten, GT Lastechniek, SIF, Bus Industrial, Lastechniek Rivierenland, Kumoweld, Smeot, Tetrix Techniekopleidingen, Techniek College Rotterdam, Vakopleiding Techniek Cuijk, Noorderpoort College, VDL Lasindustrie, Lincoln Electric & Skills Heroes

Meer informatie
Bezoek voor meer informatie de website van het NIL (www.nil.nl), of neem direct contact op via conneqt@nil.nl of bel met de afdeling Voorlichting op 088-0187000.